

Marinera fläskytterfilén 1 dygn och stek sedan i ugnen, köttet blir saftigt, mört och smakrikt.
Här serverat med lime och myntaris, sparris, avocado och mangochutney.
Här serverat med lime och myntaris, sparris, avocado och mangochutney.
4 port
700 g fläskytterfilé
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 tsk chiliflakes
4 port ris
1 lime
1/2 kruka mynta
1/2 dl granatäppelkärnor
1 knippe sparris
Olivolja
Flingsalt
2 avocado
Mangochutney
Hur!
Skiva vitlöksklyftorna tunt och blanda ihop med olja, soja, ingefära och chili, putsa köttet och lägg i en plastpåse, häll marinaden över och lägg i kylen 1 dygn. Vänd köttet några gånger under tiden.
Ta fram köttet någon timme innan tillagning, lägg köttet i en ugnsfast form och stek i ugnen på 140 grader till en innertemperatur på 68 grader. täck köttet med folie och låt vila 10 minuter.
Koka riset enligt förpackningen, skär limen i klyftor, hacka myntan grovt och blanda ihop, strö granatäppelkärnor över.
Lägg sparrisen i en form, droppa över lite olja, salta och ställ in i ugnen tillsammans med köttet ca 10 minuter.
Dela och skala avocadon.
Skär upp köttet och servera med ris, sparris, avocado och mango chutney.