Grillad kyckling, broccoli och potatis!

 
 
Supergott och enkelt, allt tillagas på grillen och går bra att förbereda några timmar innan,
Grillad broccoli är en riktig höjdare, snåla inte med vitlöksmarinaden på grönsakerna.
 
2 port
 
2 kycklingfiléer
Någon god grillolja
 
8 färskpotatis
1 broccolistånd
1/2 dl rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1 tsk hickory smoke
 
1 burk crème fraiche paprika chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
 
Hur!
 
Pensla kycklingfiléerna med grillolja.
Tvätta potatisen, dela i halvor och koka nästan färdiga, häll av vattnet och låt svalna något.
Dela broccolin i buketter (inte för små).
Blanda ihop olja, vitlök, soja och hickory smoke, pensla potatisen och broccolin runt om.
Blanda ihop crème fraiche, vitlök och peppar i en skål.
Grilla kyckling, potatis och broccoli, servera med såsen!

Indisk kycklinggryta!


Har varit i Indien en vecka som volontär på en skola för fattiga barn. Vi bodde på en gård där denna vackra kvinna lagade frukost, lunch och middag till oss. Maten var fantastisk i all sin enkelhet, här en supergod kycklinggryta, servera en sallad och ris till.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 port
 
1 kg kycklinglårfilé
1 dl rapsolja
2 rödlök
3 tomater
2 gröna chilifrukter
5 vitlöksklyftor
1 tsk kumminfrön
1 tsk gurkmeja
3 tsk malen koriander
1 tsk chilipulver/cayennepeppar
1 tsk chicken Masala eller annan curry
1 tsk salt
2 - 4 dl vatten
 
Hur!
Skär kycklingen i bitar. Mixa lök, tomater, chili och vitlök till en jämn sås.
Hetta upp oljan i en gryta, lägg i kumminfröna och låt de bli gyllenbruna, häll i tomat/löksåsen och tillsätt resten av kryddorna. Låt puttra några minuter, tillsätt kycklingen, låt puttra ytterligare några minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt koka ca 20 minuter. Om såsen blir för tjock tillsätt ytterligare lite vatten.
Servera med ris och sallad!
 
 
 
 
 

Ugnsbakad marinerad fläskytterfilé!

 
Marinera fläskytterfilén 1 dygn och stek sedan i ugnen, köttet blir saftigt, mört och smakrikt.
Här serverat med lime och myntaris, sparris, avocado och mangochutney.
 
4 port
 
700 g fläskytterfilé
1/2 dl olivolja
1/2 dl soja
3 vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
1 tsk chiliflakes
 
4 port ris
1 lime
1/2 kruka mynta
1/2 dl granatäppelkärnor
 
1 knippe sparris
Olivolja
Flingsalt
 
2 avocado
 
Mangochutney
 
Hur!
 
Skiva vitlöksklyftorna tunt och blanda ihop med olja, soja, ingefära och chili, putsa köttet och lägg i en plastpåse, häll marinaden över och lägg i kylen 1 dygn. Vänd köttet några gånger under tiden.
Ta fram köttet någon timme innan tillagning, lägg köttet i en ugnsfast form och stek i ugnen på 140 grader till en innertemperatur på 68 grader. täck köttet med folie och låt vila 10 minuter.
Koka riset enligt förpackningen, skär limen i klyftor, hacka myntan grovt och blanda ihop, strö granatäppelkärnor över.
Lägg sparrisen i en form, droppa över lite olja, salta och ställ in i ugnen tillsammans med köttet ca 10 minuter.
Dela och skala avocadon.
Skär upp köttet och servera med ris, sparris, avocado och mango chutney.