Ugnsbakad torskrygg!

 
Nu är torsken som finast och ugnsstekt torskrygg är både enkelt och kanongott!
Servera med kokt potatis och en balsmicosås eller skirat smör.
 
4 port
 
700 g torskrygg
smör (till formen)
1 - 2 msk wasabi
1 1/2 dl riven parmesanost
Flingsalt
1 paket bacon
 
1 knippe sparris
12 körsbärstomater
olivolja
Flingsalt och peppar
 
Hur!
 
Skär bacon i strimlor, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper, ställ åt sidan.
Dela fisken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Bred wasabi på fisken och strö över osten och lite flingsalt. Ställ in fisken i ugnen 140 grader 15 - 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor, dela sparrisen på längden om de är tjocka, lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med fisken 10 minuter.
Lägg upp fisken på tallrikar och strössla baconet över, servera med grönsakerna, potatis och en sås.
 

Kommentera inlägget här :