
Nu är torsken som finast och ugnsstekt torskrygg är både enkelt och kanongott!
Servera med kokt potatis och en balsmicosås eller skirat smör.
Servera med kokt potatis och en balsmicosås eller skirat smör.
4 port
700 g torskrygg
smör (till formen)
1 - 2 msk wasabi
1 1/2 dl riven parmesanost
Flingsalt
1 paket bacon
1 knippe sparris
12 körsbärstomater
olivolja
Flingsalt och peppar
Hur!
Skär bacon i strimlor, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper, ställ åt sidan.
Dela fisken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Bred wasabi på fisken och strö över osten och lite flingsalt. Ställ in fisken i ugnen 140 grader 15 - 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor, dela sparrisen på längden om de är tjocka, lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med fisken 10 minuter.
Lägg upp fisken på tallrikar och strössla baconet över, servera med grönsakerna, potatis och en sås.