Tortilla med havskräftor, mangooch guacomole!

 
Tortilla är kanon, man kan ta vad som finns i kylen/frysen och svänga ihop å lägga i några tortillabröd som du sen gratinerar i ugnen, en liten sallad till och middagen är klar.
Här blev det rester från en skaldjurskväll där det blev lite kräftor över som skalades och hamnade i frysen.
 
4 port (eller 2 hungriga)
 
16 - 20 kräftstjärtar
4 tortillabröd medium
4 tandpetare
4 msk riven parmesanost
 
1 burk svarta bönor
1/2 hackad chilipeppar
1/2 hackad rödlök
2 hackade tomater
 
1 mango i bitar
1/2 hackad chili
1/2 hackad rödlök
2 msk hackad mynta
1/2 lime saften
 
2 avocado
1 tsk sambal oelek
1/2 lime saften
2 vitlöksklyftor pressade
en nypa salt
 
Lite blandad sallad
 
Hur!
 
Fräs chilipeppar, rödlök och tomater i lite olja 5 minuter, tillsätt bönorna och låt bli varmt.
Blanda mangon med resten av kryddorna i en skål.
 
Mosa avocadon med sambal, lime och vitlök smaka av med salt.
 
Fördela kräftor, bönor och hälften av mangon på tortillabröden, vik ihop och lås med tandpetare, strö över parmesanost och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 200 grader ca 5 - 10 minuter.
Servera med resten av mangon, guacomole och sallad.

Kommentera inlägget här :