Ugnsbakad torskrygg!

 
Nu är torsken som finast och ugnsstekt torskrygg är både enkelt och kanongott!
Servera med kokt potatis och en balsmicosås eller skirat smör.
 
4 port
 
700 g torskrygg
smör (till formen)
1 - 2 msk wasabi
1 1/2 dl riven parmesanost
Flingsalt
1 paket bacon
 
1 knippe sparris
12 körsbärstomater
olivolja
Flingsalt och peppar
 
Hur!
 
Skär bacon i strimlor, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper, ställ åt sidan.
Dela fisken i 4 bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Bred wasabi på fisken och strö över osten och lite flingsalt. Ställ in fisken i ugnen 140 grader 15 - 20 minuter.
Dela tomaterna i halvor, dela sparrisen på längden om de är tjocka, lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen tillsammans med fisken 10 minuter.
Lägg upp fisken på tallrikar och strössla baconet över, servera med grönsakerna, potatis och en sås.
 

Skaldjursplatå!

 
Så grymt gott med skaldjursfrossa, krabba, räkor och kräftor.
Det är dessutom väldigt trevligt att sitta och pilla med skaldjur tillsammans med goda vänner, ett gott vin eller öl och kanske en snaps.
Servera skaldjuren med aioli, hovmästarsås, rostad grönkål, bröd och en god ost!

Tortilla med havskräftor, mangooch guacomole!

 
Tortilla är kanon, man kan ta vad som finns i kylen/frysen och svänga ihop å lägga i några tortillabröd som du sen gratinerar i ugnen, en liten sallad till och middagen är klar.
Här blev det rester från en skaldjurskväll där det blev lite kräftor över som skalades och hamnade i frysen.
 
4 port (eller 2 hungriga)
 
16 - 20 kräftstjärtar
4 tortillabröd medium
4 tandpetare
4 msk riven parmesanost
 
1 burk svarta bönor
1/2 hackad chilipeppar
1/2 hackad rödlök
2 hackade tomater
 
1 mango i bitar
1/2 hackad chili
1/2 hackad rödlök
2 msk hackad mynta
1/2 lime saften
 
2 avocado
1 tsk sambal oelek
1/2 lime saften
2 vitlöksklyftor pressade
en nypa salt
 
Lite blandad sallad
 
Hur!
 
Fräs chilipeppar, rödlök och tomater i lite olja 5 minuter, tillsätt bönorna och låt bli varmt.
Blanda mangon med resten av kryddorna i en skål.
 
Mosa avocadon med sambal, lime och vitlök smaka av med salt.
 
Fördela kräftor, bönor och hälften av mangon på tortillabröden, vik ihop och lås med tandpetare, strö över parmesanost och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen 200 grader ca 5 - 10 minuter.
Servera med resten av mangon, guacomole och sallad.