

Fantastiskt möra och goda kamben, och en hemmagjord glazé med sting. Revbenen kan med fördel kokas i förväg för att ligga på lut i kylen inför grillningen. Grillsåsen går utmärkt att göra i förväg, den håller sig ett par veckor i kylen och passar till allt grillat kött eller kyckling som glazé eller sås.
4 port
2 kg kamben
2 liter vatten
4 lagerblad
10 svartpepparkorn
1 grovt hackad lök
6 krossade vitlöksklyftor
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk rökt paprikapulver
2 msk olja
1 burk körsbärstomater eller krossade tomater
1 dl mörkt muscovadosocker
1/2 dl vit balsamvinäger
1/2 dl whiskey gärna rökig smak
1 - 2 msk chipotlepasta
Salt och peppar
Hur!
Koka kambenen i vattnet och kryddorna 30 minuter i tryckkokare eller 1,5 timme i kastrull.
Hacka vitlök och lök, fräs glansigt i olja tillsammans med paprikapulver. Tillsätt tomater, socker, vinäger, whiskey och chipotlepasta, låt puttra i 20 minuter. Kör med stavmixer till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Låt svalna och häll upp i en skål.
Pensla revbenen generöst med såsen och grilla 5 - 10 minuter, pensla mer sås under grillningen, passa så att de inte blir brända.