

Riktigt god nudelsallad med smak av sommar, här med sesampanerad tonfisk, sojafylld avocado och jordgubbssås.
4 port
500 g tonfisk (2 tjocka skivor)
Sesamfrön gärna både svarta och vita
Torkad koriander
Flingsalt
Rapsolja
Nudelsallad
200 g glasnudlar
1 msk rapsolja
1/2 knippe sparris
1 röd chili
1 - 2 färsk rödlök
6 - 8 jordgubbar
1 dl rostade salta jordnötter
1 kruka mynta
1/2 knippe gräslök
Dressing
1 msk honung
1 lime saft och skal
1 msk fisksås
2 msk sesamolja
2 msk riven ingefära
Jordgubbssås
1 dl sweet chilisås
6 jordgubbar skivade
2 msk grovt hackad koriander
2 st avocado delade
soja
Hur!
Börja med att blanda ihop dressing och jordgubbssås, ställ åt sidan.
Koka nudlarna enligt förpackningen, lägg i en skål och häll över rapsolja och blanda runt.
Skär sparrisen i 3 delar lägg åt sidan.
Skiva chili, rödlök och jordgubbar, hacka myntan grovt och klipp gräslöken, blanda ner i nudlarna tillsammans med dressingen. Strössla över jordnötter och dekorera med limeklyftor och några myntablad.
Fyll avocadohalvorna med soja.
Klappa in fisken med sesamfrän, koriander och flingsalt, hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek först sparrisen någon minut och lägg över nudelsalladen, stek sedan fisken på hög värme runt om i ca 2 minuter, den ska vara rå inuti, skär sedan fisken i skivor.