
Att lägga varmrökt lax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen. Servera med dillkokt färskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad.
Foliepaketet går utmärkt att förbereda några timmar innan och ha på lut i kylen.
4 port
1 kg varmrökt lax
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1/2 knippe dill
1/2 - 1 dl vitt vin
Svartpeppar
Hur!
Bena ur laxen och lägg på ett stort folieark (ta gärna dubbla ark så håller det bättre), vik upp kanterna lite så att det blir som en skål. Skiva löken, hacka chilin grovt och lägg på fisken tillsammans med dill, vin och peppar. Förslut paketet ordentligt så att det inte läcker ut någon vätska.
Lägg paketet på grillen 15 - 20 minuter, eller i ugn 170 grader.