
En enkel men lyxig sallad med lite asiatiska smaker!
4 port
500 g tonfisk eller 2 skivor (det går lika bra med lax)
2 msk sesamfrön (gärna både vita och svarta)
Flingsalt
2 msk olja
1/2 granatäpple (kärnorna)
1 påse ruccolasallad
1/2 - 1 romansallad
2 avocado
Soja
1/2 burk wasabirom
Hur!
Klappa in rikligt med sesamfrön runt om fisken, salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fisken 1 - 2 minuter per sida, lägg den på en skärbräda att vila under tiden salladen fixas.
Riv romansalladen grovt med fingrarna och blanda med ruccola, fördela salladen på 4 tallrikar eller ett stort fat, strö granatäppelkärnor över.
Dela, kärna ur och skala avocadon häll soja i mitten som en skål och lägg på tallrikarna tillsammans med en klick wasabirom.
Skär till sist fisken i strimlor och lägg på salladen.