
En snabblagad mustig och god gryta med lite hetta. Servera med kokt potatis som mosas ihop med den goda såsen och en sallad.
4 port
1 fläskfilé
svartpeppar
150 g färsk chorizokorv, gärna stark
1,5 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
1,5 msk vetemjöl
2 tärningar grönsaksbuljong
1 - 2 msk soja
1 dl syltlök
1 dl svarta oliver
1 dl cocktailkapris
Hur!
Putsa köttet, skär i skivor och peppra, slanta korven. Stek först korven, lägg över i en gryta, bryn köttet i fettet från korven i omgångar, lägg över i grytan. Häll vatten i stekpannan och låt koka ett par minuter, pudra mjölet över köttet, häll på vattnet från stekpannan, grädde, soja och grönsaksbuljong. koka upp och låt puttra på låg värme under tiden potatisen kokar. Rör till sist ner lök, oliver och kapris, koka upp och servera med nykokt potatis och en god sallad.