
Marinera kycklingfilén ett dygn och den blir mycket saftigare i köttet, stekt blomkål med lite kryddor är kanongott tillbehör tillsammans med mango chutney.
4 port
4 kycklingfiléer
1/2 dl soja
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
2 msk riven ingefära
1 blomkålshuvud
1 - 2 röd chili
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka koriander
olivolja
Hur!
Blanda ihop soja, olivolja, sambal oelek och ingefära, lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt ligga i kylen 1 dygn, vänd påsen någon gång.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugnen 200 grader 20 - 25 minuter, kontrollera att köttet är genomstekt.
Skär blomkålen i bitar och ta även med stjälkarna, kör i matberedare till finkornigt, typ som ris, i omgångar. Hacka chili och vitlök, stek blomkålen i en stor stekpanna tillsammans med chili, vitlök och olja i 10 - 15 minuter under lite omrörning. Vid servering rör ner hackad koriander.