Kycklingfilé med rostad pumpa!

 Rostad pumpa passar kanon till citron och chilikryddad kyckling, servera med blandade salladsblad toppade med körsbärstomater och granatäppelkärnor.
 
4 port
 
4 kycklingfiléer
1 röd chili
1 citron
1/2 dl olivolja
1 msk rosmarin
1 msk svartpeppar
salt
 
1 butternutpumpa
1 vitlök
1 röd chili
olivolja
flingsalt
 
2 dl crème fraiche
1 krm chilipeppar
1 tsk citronsaft
salt
 
Hur!
 
Börja med att blanda ihop såsen och ställ i kylen.
Lägg kycklingen på en folieklädd plåt, blanda ihop olja, rosmarin och peppar, pensla kycklingen runt om, strö på lite salt. Skiva citronen, strimla chilin på längden och fördela över kycklingen.
Kärna ur och skala pumpan, skär den i bitar typ som klyftpotatis, skala vitlöksklyftorna, hacka chilin. Fördela pumpan och vitlöken på plåten runt kycklingen, ringla över olja och strö chili och flingsalt över.
Ställ in i ugnen 200 grader ca 25 minuter, (kontrollera att kycklingen är genomstekt).
Servera med såsen och en god sallad. 
 
 

Kommentera inlägget här :