Parmalindad kyckling med ugnsstekta rotfrukter!

Nu närmar sig hösten och då blir det ugnsbakade grönsaker, grytor och annat som lockar. Här är en god ugnsbakad kycklingfilé inlindad i parmaskinka med rostade grönsaker och en god tryffelsås som  serveras!
4 port
 
4 majskycklingfiléer
8 skivor parmaskinka
4 kvistar rosmarin
1 dl olivolja
1/2 citron, saften
2 chilipeppar
salt och svartpeppar
 
6 - 8 potatisar
4 morötter
2 rödlökar
8 champinjoner
8 vitlöksklyftor
olivolja
Flingsalt och peppar
 
2 dl lättcremefraich
1 tsk tryffelolja
salt
nymald svartpeppar
 
Hur!
 
Börja med såsen som bara blir godare av att stå en stund, blanda ihop cremefraich och olja smaka av med salt och peppar.
Ta bort skinnet på kycklingen, hacka en av chilifrukterna, blanda ihop olja, citronsaft, chilihacket, lite salt och peppar. Pensla kycklingen  med kryddblandningen och vira in med parmaskinka. Lägg kycklingen på en plåt klädd med folie. Strimla den andra chilin och lägg på kycklingen tillsammans med rosmarinkvistarna.
Tvätta potatisen och skala morötter och rödlök, skär i klyftor och lägg runt runt kycklingen tillsammans med svamp och vitlök, ringla över olivolja, strö över lite salt och peppar.
Stek i ugnen 200 grader ca 30 minuter, servera med en såsen och en god sallad!
 

Kommentera inlägget här :