
En riktigt het god soppa som är enkel att göra, servera som förrätt i en kopp eller som middag med ett bröd att doppa i soppan.
4 - 6 personer
1 butternutpumpa
1 bananchalottenlök
2 klyftor vitlök
1 röd chili
2 msk riven ingefära
1 msk smör
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
2 dl mjölk
2 hönsbuljongtärning
Salt och peppar
Hackad koriander
Olivolja chili
Hur!
Skär pumpan i bitar, hacka lök och chili. Fräs lök och chili ett par minuter i smör, tillsätt pumpa, ingefära, kokosmjölk, vatten, mjölk och buljong. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter, mixa soppan slät med stavmixer eller matberedare, späd med mer vatten om den känns tjock, smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med hackad koriander och några droppar chiliolja.