Gratinerad aubergine med köttfärs!

 
Nu när hösten kommer är det gott med lite heta smaker och lättlagad mat i ugnen!
Den här rätten går utmärkt att förbereda och vänta i kylen för att åka in i ugnen när det är dags att äta, servera med en god sallad och kanske lite bönor.
 
4 port
2 st auberginer
500 g köttfärs, gärna lamm
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl kalvfond
1 msk chipotlepasta
1 msk rökt paprikapulver
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
Salt och peppar
1 dl riven ost
 
Hur!
 
Dela aberginen på längden och gröp ur köttet, pensla insidan av skalen med olivolja och ställ in i ugnen 200 grader 10 minuter.
Hacka köttet från auberginen, löken och vitlöken, stek glansigt i olivolja, ställ åt sidan.
Stek köttfärsen, tillsätt auberginröran, fond, chipotle, paprikapulver, tomatpuré och vatten, låt puttra i 10 minuter tills vätskan kokat in, smaka av med salt och peppar.
Fördela färsen i aubergineskalen, (hit går bra att förbereda).
Ställ in i ugnen 200 grader i 15 minuter.

Kommentera inlägget här :