
En variant på den vanliga tacosmiddagen som smakar kanongott, het lax, mangosalsa, bönsallad och så klart guacamole!
4 port
4 tortillas
Fisk
4 bitar lax
Salt och peppar
Chiliflakes
Olja
Mangosalsa
1 mango
8 körsbärstomater
1 chili
1/2 kruka koriander
Bönsallad
1 burk bönor efter smak
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
Guacamole
2 avocado
1 vitlöksklyfta
1/2 lime, saften
1 tsk sambal oelek
salt
Börja med salsan, skala och skär mangon i bitar, klyfta tomaterna, kärna ur och hacka chilin grovt, hacka koriandern. Blanda allt i en skål och låt stå och dra nån timme.
Gör sedan bönsalladen, skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av, hacka löken och blanda tillsammans med bönorna i en skål.
Gör guacamolen, mosa avocado med pressad vitlök, limesaft, sambal oelek och salt.
Krydda laxen och stek snabbt i oljan, under tiden värm tortillabröden enligt förpackningen.
Lägg ett bröd på en varm tallrik, fördela lax, salsa och bönor på.