Renstek med trattkantareller!

 
Vilt är verkligen en av mina favoriter, här renstek med trattkantarellsås! Servera med ett gott potatismos smaksatt med vitlök och en god sallad.
 
4 port
 
1 kg renstek
1 msk rosmarin
1 msk krossade enbär
salt och peppar
 smör
 
300 g trattkantareller
1 bananchalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl vatten
2 msk viltfond
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 tsk råsocker
salt och cayennepeppar
 
Hur!
Bryn köttet runt om i stekpanna, klappa in kryddorna och ställ in i ugnen 150 grader, till innertemperaturen är 56 grader. Låt köttet vila 20 minuter invirat i folie.
Hacka löken och fräs i smör tillsammans med svampen tills vätskan kokat in, tillsätt vatten och fond låt koka några minuter. Tillsätt creme fraiche och grädde låt koka på svag värme 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
Skiva upp köttet och servera med svampsåsen, ett gott potatismos och en god sallad.

Kommentera inlägget här :