
God kryddad lammfärs med en bit fetaost i mitten inlindad i parmaskinka som sedan steks i ugnen. Lite rotsakschips, ett gott potatismos och ugnsrostade tomater till och det blir en riktig festmiddag.
4 port
600 g lammfärs
50 g fetaost
2 msk dijonsenap
2 msk hackad kapris
1 msk rosmarin
1 ägg
salt och peppar
8 skivor parmaskinka
4 ugnsfasta portionsformar, eller muffinsplåt
1 palsternacka
1 rödbeta
Olivolja
körsbärstomater
salvia
olivolja
Potatismos
Hur!
Blanda färsen med senap, kapris, ägg, salt och peppar, dela osten i 4 bitar. Lägg skinkan i skålarna som ett kors så att ändarna häger utanför, fyll till hälften med färs, lägg i osten och fyll på med resten av färsen och vik sedan över skinkan så att det blir som ett paket. Hit går bra att förbereda, ställ in i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Skala palsternacka och rödbeta, skär i tunna skivor med mandolin eller osthyvel, lägg på en plåt med bakplåtspapper, droppa över lite olivolja och rosta i ugnen 175 grader varmluft 5 - 10 minuter.
Lägg tomater i en ugnsfast skål med några blad salvia och olivolja, ställ in i ugn 200 grader ca 5 minuter.
Servera med ett gott potatismos.