Marinerat kycklngspett!


En supergod kycklinglårfilé som fått ligga ett dygn i marinad, saftig och smakrik, servera med ris, en god sallad och en het mango chutney! Sabblagad perfekt fredagsmysrätt!
 
4 port
 
600 g kycklinglårfilé
 
Marinad
1 dl soja
1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
1 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
 
2 msk sesamfrön
 
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål, dela kycklinglårfiléerna i 2 - 3 bitar lagom att sätta på ett spätt och lägg ner i marinaden. Låt kycklingen stå till nästa dag i kylen, rör om någon gång.
Montera kycklingen på spätt och lägg på en plåt, strö över sesamfröna och ställ in i ugnen 200 grader ca 15 minuter. (kontrollera att köttet är genomstekt)
Servera med ris, sallad och mango chutney!

Kommentera inlägget här :