
Stekt lax med myntaris, avocado och tzatziki på zucchini passar riktigt bra ihop. Laxen ska ha en bra stekyta men vara lite rå i mitten.
4 port
4 bitar lax
Rökt paprikapulver
Torkad citron eller citronpeppar
salt
olivolja
4 port vildrismix
1/2 kruka mynta
8 körsbärstomater
1/2 zucchini
1 tsk salt
2 dl grekisk yougurth
1/2 kruka mynta, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 röd chili finhackad
2 st avocado
Soja typ Kikkoman
Hur!
Gnid in laxen i kryddorna och stek snabbt i olja på hög värme.
Koka riset enligt förpackningen, hacka myntan grovt, skär tomaterna i klyftor och blanda ner i riset.
Riv zucchinin på det grova, blanda ihop med saltet och lägg i ett durkslag och låt stå 30 minuter. Krama ur vätskan och blanda ihop med yogurth, mynta, vitlök och chili, smaka av med salt och peppar.
Dela och kärna ur avocadon, fyll kärnhålet med soja.
Lägg upp på tallrikar och garnera med några kvistar mynta!