
En riktigt smarrig fisksoppa med saffran och toppad med rostade rotfrukter!
Servera ett gott bröd till att doppa i soppan.
2 port
1 morot
1 palsternacka
1 röd chili
olivolja
Flingsalt
1 bananchalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 kuvert saffran
1 msk olivolja
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk rökt paprikapulver
100 gram lax
100 gram torsk
Cayennepeppar
Skär morot, palsternacka och chili i strimlor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen 200 grader 10 - 15 minuter.
Hacka löken och fräs glansig i olja tillsmammans med saffran, tillsätt grädde, vatten, buljongtärning och paprikapulver, låt koka på låg värme 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Skär fisken i kuber och lägg ner i soppan, låt koka upp och dra kastrullen av plattan.
Servera soppan i varma tallrikar, toppa med rotfrukterna och dofta över lite cayennepeppar.