Fisksoppa med musslor och havskräftor!

 
En mustig och god fisksoppa som tar en stund att koka men är helt klart värt besväret!
Servera ett gott bröd till soppan!
 
4 port
 
1 nät blåmusslor
2 vitlöksklyftor
2 chalottenlök
1 msk smör
1,5 dl vitt vin
1 dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
 
8 små havskräftor
6 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 kuvert saffran
2 msk cognac
150 g lax
150 g torsk
1 morot
6 sparrisar
1/2 purjolök
Cayennepeppar
Chiliolja
 
Hur!
 
Skrapa rent musslorna och släng de som inte stänger sig. Hacka löken och fräs glansig i smör i en stor kastrull, häll på vin, vatten och smula i buljongtärningen. Låt koka upp och lägg i musslorna, låt koka 5 minuter.
Plocka upp musslorna och ta ur dom ur skalen och ställ åt sidan.
Skala kräftorna och lägg köttet åt sidan och skalen i musselspadet, spara ett par klor till dekoration, koka upp och låt koka 20 minuter. Sila bort skalen och häll tillbaka buljongen i kastrullen.
Skär fisken i kuber, skär morot i smala stavar, dela sparrisarna i mindre bitar och strimla purjolöken. 
Tillsätt grädde, vatten, saffran, cognac och morot till buljongen, låt koka ihop 5 minuter smaka av med salt och vin. Tilssätt sparris och purjolök låt koka 2 minuter, lägg i musslor och fisk låt koka upp och dra kastrullen från plattan.
Servera soppan i varma tallrikar, toppa med kräftstjärtar, dofta över lite cayennepeppar och droppa i lita chiliolja.

Kommentarer :

#1: Charlotte

Då testar vi den! ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :