
Grillat är gott, och till grillat är potatissallad suveränt. Att göra egen är kanonenkelt och det smakar mycket bättre än färdig, även om man kryddar på den färdigköpta.
Hemmagjord potatissallad smakar ännu bättre om den fått stå till sig en dag i kylen!
Perfekt att ta med i picknickkorgen!
4 port
800 g färskpotatis
1/2 knippe sparris
2 dl lättcrème fraich
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl hackad gräslök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 finhackad rödlök
2 msk kapris
Salt och peppar
Hur!
Tvätta potatisen och skär den i lagom bitar, skär sparrisen i 2 cm långa bitar, koka potatisen och låt sparrisen koka med de sista 2 minuterna. spola i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda ihop crème fraich, senap, vinäger, gräslök, vitlök rödlök och kapris i en skål smaka av med salt och peppar, vänd ner potatis och sparris!