Laxråbiff med sojamarinerad tång och zucchinisallad!

 
Sagolikt gott med många smaker till den milda laxen, tänk på att laxen ska ha varit fryst i minst 3 dagar. Torkad tång finns att köpa i välsorterade butiker eller asiatiska affärer.
Tips! Laxen går enklast att skära i små bitar om den är halvfryst.
 
4 port
 
400 g lax
2 vårlökar
1/2 dl hackad koriander
1/2 fint hackad chili
2 msk fint hackad morot
 
1/2 zucchini
1/2 chili hackad
1 dl koriander
1/2 dl risvinäger
 
30 g torkade alger
2 msk sesamolja
2 msk soja
1 nypa chiliflakes
1 msk sesamfrön
 
Tillbehör
2 st avocado
Giri (inlagd ingefära)
Wasabirom
Soja
 
Hur!
 
Hacka laxen i små bitar, strimla vårlöken fint och blanda ihop med koriander, chili och morot, forma till 4 biffar och förvara kallt till servering.
Riv zucchinin grovt och krama ur lite vätska, blanda ihop med chili, koriander och risvinäger, låt stå att dra någon timme.
Lägg algerna i blöt enligt förpackningen och låt rinna av på lite papper. Blanda ihop alger, olja, soja, chiliflakes och sesmafrön, låt stå och dra någon timme.
Servera biffarna med zucchini, alger, avocado, giri, wasabirom och soja.

Kommentera inlägget här :