
Nu har sommaren kommit och med den makrillen, nyfångad stekt makrill är en perfekt sommarlunch. Här med lite asiatiska smaker. servera med färskpotatis och lite sallad
2 port
4 makrillfiléer
1 dl panko eller ströbröd
Salt och peppar
Smör
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
olja
1 dl lättcrème fraich
1/2 tsk wasabi
1/2 lime saften
salt
Hur!
Strimla chili, vitlök och ingefära och stek i olja tills det har fått färg och är lite krispiga, lägg på hushållspapper att rinna av.
Blanda ihop créme fraich, wasabi, lime och salt, smaka av med hur mycket wasabi du behöver ha i eftersom den kan vara olika stark.
Blanda ihop panko, salt, peppar och vänd filéerna i blandningen och stek några minuter på varje sida, lägg upp fisken och fördela ingefärshacket på.
Servera med sås, sallad och nykokt färskpotatis.
Den testas!! ;-)
skriven