Pizza med lammstek och färsk vit sparris!

 
Lyxig pizza på rester av en lammstek, ölkorv och färsk vit sparris!
 
Det här räcker till 2 runda pizzor eller en plåt, sätt ugnen på 250 grader.

Pizzadeg
25 g jäst
2,5 dl 37 gradigt vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
6 - 7 dl vetemjöl

Smula ner gästen i en bunke tillsätt lite av vattnet och rör om tills gästen har löst sig, tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet blanda ner mjölet och rör om till en smidig lite kladdig deg, låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
Knåda degen på mjölat bakbord tills den är smidig, kavla ut den i rundlar eller på en bakplåt.

Under tiden som degen jäser så förbereds övriga ingredienser.
 
Sås
1,5 dl chunky salsa medium (finns i tacohyllan)
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1/2 tsk svartpeppar
1 msk olivolja
 
Topping
150 g lammstek eller annat kött
1 ölkorv typ jambalaya
1/2 röd lök
6 vita sparrisar
150 g riven ost
Basilika
 
Blanda ihop ingredienserna till såsen och bred ut på pizzadegen.
Skala sparrisen och dela på längden om de är tjocka, koka 3 minuter i vatten med lite citron i
Skiva köttet, korven och löken och lägg på pizzan tillsammans med osten och sparrisen.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter, strö över färsk basilika!

Kommentera inlägget här :