


Mör märgpipa som har fått koka i vin och sedan marinerats ett dygn är kanongott att lägga på grillen tillsammans med sötpotatis. Servera en god sallad till!
4 port
1 kg märgpipa
Svartpeppar och salt
3 dl vatten
2 dl rött vin
2 krossade vitlöksklyftor
1 msk hel kryddpeppar
2 lagerblad
2 msk flytande honung
2 msk soja
2 msk tomatpuré
2 msk olivolja
2 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
4 sötpotatisar
Olivolja
Flingsalt
Hur!
Putsa bort senor och gnid in köttet med peppar och salt. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten, vin, vilök, kryddpeppar, och lagerblad, låt koka på svag värme 1 timme.Låt köttet svalna i spadet.
Blanda ihop marinaden och häll över köttet i en plastpåse, lägg i kylen till nästa dag.
Skär sötpotatisen i klyftor och koka i saltat vatten 5 minuter, skölj i kallt vatten och låt rinna av.
Grilla köttet helt tillsammans med sötpotatisen som penslats med olja