Ugnsbakad torskrygg med vitlök och soltorkade tomater!

 
Torsk är en av de godaste fiskarna, ugnsstekt lagom så den bara faller isär mmmhh.
Här gratinerad med vitlökssmör, ost och soltorkade tomater, toppat med baconströssel, kan inte bli bättre!
 
4 port
 
800 g torskrygg (4 bitar)
100 g smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
100 g riven stark ost
6 st soltorkade tomater, grovt hackade
1 paket bacon
 
Tillbehör
 
Potatis
sallad
 
Hur!
 
Blanda ihop smör, vitlöksklyftor som är hackade, sambal oelek, salt och peppar.
Strimla baconet och stek krispigt, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fisken i en smord form, toppa med 1 msk vitlökssmör, riven ost, och tomater, gratinera i 160 grader 145 - 20 minuter.
Strö bacon över fisken och servera med potatis och sallad!

Kommentarer :

#1: Martha Cartagena

vilken smak!!! Otroligt gott!

Svar: Visst är det, det är en av mina favoriter!!
Lotta Sjögren

skriven

Kommentera inlägget här :