
Byt ut hamburgaren mot kycklingfilé som kryddats ordentligt och sedan grillats, supergott, servera med klassiska hamburgertillbehör eller som här en god het bönsås och sallad.
4 port
4 hamburger bröd
2 vitlöksklyftor pressade
olivolja
4 majskycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1 msk chipotlepasta
1 msk chiliflakes
2 msk riven ingefära
1 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
1 hackad röd lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk salsa medium
1 msk chipotlepasta
1 dl hackade blandade örter
1 burk kidneybönor
Tomater
Sallad
strimlad rödlök
Hur!
Dela kycklingfiléerna i 2 bitar, blanda ihop olja och kryddor i en skål och pensla kycklingen runt om. låt marinera några timmar i kylen.
Fräs lök och vitlök några minuter, tillsätt salsa, chipotlepasta och örter, låt puttra på svag värme 10 minuter, tillsätt bönor och smaka av med chipotlepasta.
Blanda ihop pressad vitlök och olivolja i en skål och pensla det på brödens snittyta.
Grilla kycklingen, lägg med bröden på slutet så de blir varma.
Servera med såsen och grönsakerna.