



Dumplings är jättelätt att göra och smakar kanongott med lite sallad, alger och en stark sås!
4 port
Deg
4,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
Fyllning
300 g nötfärs
2 cm ingefära riven
2 st vitlöksklyftor pressade
1/2 lime saften
2 st vårlökar
1/2 röd chili
2 msk fisksås
Sås
2 msk fisksås
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 röd stark chili
2 msk hackad koriander och mynta
Sallad
tomater
Alger
sesamfrön
sesamolja
Hur!
Häll mjölet i en bunke, tillsätt vattnet lite i taget under omrörning tills du får en smidig deg som inte klibbar. Täck över och ställ in i kylen 30 minuter.
Strimla vårlöken fint och hacka chilin, blanda köttfärsen med resten av ingredienserna.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut rundlar som är ca 7 cm i diameter. Lägg på ca 1 msk köttfärs, pensla kanten med vatten och vik ihop och tryck till runt kanten.
Ångkoka knytena i ca 10 minuter, eller koka i vatten.
Hacka vitlöken och skär chilin i strimlor, blanda ihop med fisksås, vinäger, soja och kryddgrönt.
Lägg alger i en skål och häll på lite sesamfrön och sesamolja, blanda runt.
Servera dumplingen med sås, sallad, och alger!
Ser gött ut!
skriven