Hallondrink med mynta och lime!

 

En svalkande god sommardrink!
Lemon mynthe fusion är en dricka från Schweppes sortiment.
 
1 drink
6 cl Bacardi Razz
5 hallon
1 klyfta lime
1 kvist mynta
Lemon mynthe fusion
Is
 
Hur!
Häll Bacardi, hallon och några isbitar i ett glas, fyll på med Lemon mynthe och dekorera med lime och mynta!

Krabbfylld bergtunga med saffranssås!

 

En lyxig fiskrätt som är superenkel att göra, servera med färskpotatis och mozzarellasallad!
 
4 port
 
8 mindre bergtungafiléer
3 krabbklor
1 krm cayennepeppar
1 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl lättcreme fraich
1 kuvert saffran
1 tsk chiliflakes
1 tärning fiskbuljong
salt och peppar
 
1 påse mozzarellabollar
1 ask körsbärstomater
Några blad basilika
olivolja
 
Kokt färskpotatis
 
Hur!
 
Ta ur krabbklorna och fördela krabbköttet på fiskfiléerna, dofta över cayennepeppar och rulla ihop fileérna till rullader. Smörj en form och lägg i fisken tätt så att den inte rullar upp sig.
Blanda vin, creme fraich, saffran, chiliflakes, i en skål, smula ner buljongtärningen och smaka av med lite salt och peppar. Bred blandningen på fisken och gratinera i ugn 175 grader 15 - 20 minuter.
Blanda ihop mozzarella, tomater, basilika och lite olja, koka potatisen.

Grillad kronärtskocka!

 
Så gott, ät som förrätt eller tillbehör till grillat kött!
 
4 port
2 kronärtskockor
2 mozzarella
4 sardeller
1 citron
olivolja
flingsalt
 
Bryt av stjälken och koka kronärtskockorna i saltat vatten 30 - 40 minuter, häll av vattnet och låt svalna lite.
Dela skockorna och plocka ur håret och de innersta bladen, lägg en halv mozzarella och en sardell i varje halva, ringla över lite olivolja och citronsaft.
Lägg på grillen tills de blir varma och osten börjar smälta, strö på lite salt och njut!

Dumplings med köttfärsfyllning!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dumplings är jättelätt att göra och smakar kanongott med lite sallad, alger och en stark sås!
 
4 port
 
Deg
4,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
 
Fyllning
300 g nötfärs
2 cm ingefära riven
2 st vitlöksklyftor pressade
1/2 lime saften
2 st vårlökar
1/2 röd chili
2 msk fisksås
 
Sås
2 msk fisksås
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 röd stark chili
2 msk hackad koriander och mynta
 
Sallad
tomater
 
Alger
sesamfrön
sesamolja
 
Hur!
 
Häll mjölet i en bunke, tillsätt vattnet lite i taget under omrörning tills du får en smidig deg som inte klibbar. Täck över och ställ in i kylen 30 minuter.
Strimla vårlöken fint och hacka chilin, blanda köttfärsen med resten av ingredienserna.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut rundlar som är ca 7 cm i diameter. Lägg på ca 1 msk köttfärs, pensla kanten med vatten och vik ihop och tryck till runt kanten.
Ångkoka knytena i ca 10 minuter, eller koka i vatten.
 
Hacka vitlöken och skär chilin i strimlor, blanda ihop med fisksås, vinäger, soja och kryddgrönt.
 
Lägg alger i en skål och häll på lite sesamfrön och sesamolja, blanda runt.
 
Servera dumplingen med sås, sallad, och alger!

Passionsfrukt och chilidrink!

 
En härlig svalkande het sommardrink!
1 drinkar
 
1 passionsfrukt
1/2 lime
1/2 chilifrukt
1 msk råsocker
1 kvist mynta
1 dl passionsjuice
4 cl rom
Krossad is
 
Dela passionsfrukten och skrapa ur kärnorna ur ena halvan i ett glas skär limen i klyftor, hacka chilin.
Muddla lime, chili, socker och myntablad, tillsätt passionsfrukt, juice och rom.
Rör om och häll på krossad is, toppa med passionsfrukt och limeklyfta!
 

Kycklingburgare med bönsås och vitlöksbröd!

 
Byt ut hamburgaren mot kycklingfilé som kryddats ordentligt och sedan grillats, supergott, servera med klassiska hamburgertillbehör eller som här en god het bönsås och sallad.
 
4 port
 
4 hamburger bröd
2 vitlöksklyftor pressade
olivolja
 
4 majskycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1 msk chipotlepasta
1 msk chiliflakes
2 msk riven ingefära
1 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
 
1 hackad röd lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk salsa medium
1 msk chipotlepasta
1 dl hackade blandade örter
1 burk kidneybönor
 
Tomater
Sallad
strimlad rödlök
 
Hur!
 
Dela kycklingfiléerna i 2 bitar, blanda ihop olja och kryddor i en skål och pensla kycklingen runt om. låt marinera några timmar i kylen.
 
Fräs lök och vitlök några minuter, tillsätt salsa, chipotlepasta och örter, låt puttra på svag värme 10 minuter, tillsätt bönor och smaka av med chipotlepasta.
 
Blanda ihop pressad vitlök och olivolja i en skål och pensla det på brödens snittyta.
Grilla kycklingen, lägg med bröden på slutet så de blir varma.
Servera med såsen och grönsakerna.

Grillat innanlår med hemgjord bbq-sås!

 
Så gott med hemgjord BBQ-sås, lite het och mustig smak, håller sig en vecka i kylen och passar till allt kött.
Servera en potatissallad på färskpotatis, fetaost, ruccola och basilika till.
 
4 port
 
8/00 g innanlår eller annat kött
olivolja
Salt och peppar
 
Bbq-sås
 
2 chalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk riven ingefära
2 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
1 dl farinsocker
1/2 dl balsamvinäger
1 burk körsbärstomater i sås
1 tsk kryddpeppar
1 dl blandade hackade färska kryddor
Salt och peppar
 
Hacka lök och chili, fräs i lite olja några minuter tillsammans med ingefära, chipotle och tomatpuré. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra 10 - 15 minuter, smaka av med salt och peppar och låt svalna, ställ in i kylen.
Pensla köttet med lite olja, salta och peppra, grilla på het grill och servera med såsen och potatissallad!

Ugnsbakad torskrygg med vitlök och soltorkade tomater!

 
Torsk är en av de godaste fiskarna, ugnsstekt lagom så den bara faller isär mmmhh.
Här gratinerad med vitlökssmör, ost och soltorkade tomater, toppat med baconströssel, kan inte bli bättre!
 
4 port
 
800 g torskrygg (4 bitar)
100 g smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
100 g riven stark ost
6 st soltorkade tomater, grovt hackade
1 paket bacon
 
Tillbehör
 
Potatis
sallad
 
Hur!
 
Blanda ihop smör, vitlöksklyftor som är hackade, sambal oelek, salt och peppar.
Strimla baconet och stek krispigt, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fisken i en smord form, toppa med 1 msk vitlökssmör, riven ost, och tomater, gratinera i 160 grader 145 - 20 minuter.
Strö bacon över fisken och servera med potatis och sallad!