Torsk är en av de godaste fiskarna, ugnsstekt lagom så den bara faller isär mmmhh.
Här gratinerad med vitlökssmör, ost och soltorkade tomater, toppat med baconströssel, kan inte bli bättre!
4 port
800 g torskrygg (4 bitar)
100 g smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
100 g riven stark ost
6 st soltorkade tomater, grovt hackade
1 paket bacon
Tillbehör
Potatis
sallad
Hur!
Blanda ihop smör, vitlöksklyftor som är hackade, sambal oelek, salt och peppar.
Strimla baconet och stek krispigt, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg fisken i en smord form, toppa med 1 msk vitlökssmör, riven ost, och tomater, gratinera i 160 grader 145 - 20 minuter.
Strö bacon över fisken och servera med potatis och sallad!