Tacos är det många som har som fredagsmys, gott och snabblagat. Här är en variant baserat på hjortkött med trattkantareller, mangosalsa, getostkräm, het chili och sallad. Supergott, det funkar naturligtvis bra med något annat viltkött eller lammkött.
4 port
1 paket tortillas medium (8 st)
600 g grytbitar hjortkött
20 g torkade trattkantareller
2 chalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk enbär
salt och peppar
1 mango
1 spansk chilipeppar
1/2 röd lök
1/2 kruka koriander
1/2 lime (saften)
1,5 dl lättcrème fraich
100 g getost typ chevre
1 msk flytande honung
1 nypa rosmarin
salt och peppar
Tillbehör
Röd jalapeno hot
Tacosås hot
Romansallad
Tomater
Hur!
Lägg trattkantarellerna i vatten 30 minuter.
Skär köttet i strimlor, grovhacka chalottenlöken, skiva vitlöken och krossa enbären grovt. Stek köttet med salt och peppar i omgångar ställ åt sidan, fräs svamp och lök några minuter, lägg i kött, enbär och 1 dl av svampspadet, låt koka ihop under omrörning, smaka av med salt och peppar.
Skär mango i tärningar, hacka chili, lök och koriander, blanda ihop i en skål med limesaften.
Mosa ner getosten i crème fraich och rör ner honung, smaka av med kryddorna.
Värm tortillasbröden enligt förpackningen och låt var och en ta för sig av de olika fyllningarna och tillbehören.