
Macaroons är små söta goda kakor, lite pilliga att göra men ack så goda!!
För att få ett bra resultat så var noga med att väga ingredienserna så att det blir exakt rätt mängd.
Smet
185 g äggvita
185 g mandelmjöl
185 g florsocker
60 g socker
140 g florsocker
Gul hushållsfärg
Kakao
Fyllning 1
0,25 dl matlagningsgrädde
50 g mörk choklad 70%
1/2 tsk flingsalt
Fyllning 2
2 msk lemoncurd
2 msk philadelphiaost


Hur!
Vispa upp äggvitan, tillsätt den mindre mängden florsocker och socker, vispa till en tjock maräng.
Tillsätt mandelmjöl och resten av florsockret och rör ihop till en jämn smet.
Dela upp smeten i 2 bunkar och färgsätt den den ena med hushållsfärg och den andra med kakao.
Klicka ut smeten eller spritsa på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stå 15 minuter, grädda i 160 grader 10 minuter, låt svalna.
Koka upp grädden, lägg i chokladen och saltet låt stelna, rör ihop ost och lemoncurd.
Fördela fyllning på hälften av kakorna och montera ihop med resten!