
Stekt gös smakar jättebra tillsammans med vitlöksbröd, sallad och en god senpassås, enkelt och snabblagat.
2 port
400 g gösfilé
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk olja
4 skivor bröd
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk olivolja
Sallad
tomater
1/2 röd lök
1 paprika
1 dl lättcréme fraich
1 msk dijonsenap
2 msk kapris
svartpeppar
Hur!
Blanda ihop panko, salt och peppar, vispa ihop ägget på en tallrik, dela fisken i 6 - 8 bitar. Doppa fisken i ägg och sedan i pankon, stek gyllenbrun i olja.
Blanda ihop olivolja och vitlök, bred blandningen på ena sidan på bröden, stek några minuter på var sida.
Hacka kaprisen grovt och blanda med créme fraich och senap, smaka av med peppar.
Lägg fisken mellan brödbitarna, servera med sallad och sås.