Rostas med saltkokt potatis, smörstekt spetskål och getostkräm!

 
Smörstekt spetskål med chili och vitlök smakar riktigt gott till en god körrbit, här tillsammans med en getostkräm och saltkokt potatis!
 
4 port
 
800 g rostas
Salt och peppar
 
Delikatesspotatis
1/2 dl grovt salt
 
1/2 - 1 spetskål
1/2 purjolök
1 röd chilipeppar
3 vitlöksklyftor
3 msk smör
1 msk olivoija
 
2 dl lättcréme fraich
200 g getost typ chevre
1 msk honung
salt och peppar
 
Hur!
 
Dela köttet i 4 eller 8 bitar, salta och peppra runt om och stek i lika delar smör och olja, köttet ska vara rosa innuti.
Koka potatisen i vatten med mycket salt.
Skär kålen i 2 cm breda skivor, strimla purjolöken grovt, hacka chili och vitlök, stek alltsammans snabbt i smör och olja under omrörning, det ska fortfarande vara spänst i kålen, smaka av med salt och peppar.
Smula ner osten i créme fraichen och nlanda ihop med honung salt och peppar.

Kommentera inlägget här :