
Krydda kycklingen och låt den ligga någon timme så tar smakerna åt sig bättre!
Börja med att rosta vitlöken så kan du använda den goda oljan som blir över till kycklingen.
2 port
2 majskycklingfiléer
4 skivor parmaskinka
1 kvist rosmarin
1/2 kruka timjan
Salt och peppar
2 msk olivolja från vitlöken
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
Potatismos
Sallad
Hur!
Skär vitlöken i tunna skivor, stek i olja tills de börjar få fin färg, passa så att det inte bränner. Lägg på hushållspapper för att rinna av.
Ta bort skinnet på kycklingen, hacka ihop rosmarin och timjan, blanda ihop med salt, peppar och olivolja, gnid in kycklingfiléerna runt om och linda sedan in dom i skinka. Lägg i en form att vila en stund, stek i ugn 225 ca 20 minuter.
Servera kycklingen med potatismos, sallad och strö den rostade vitlöken över.
En rätt i min smak!! Kram Pia