Hängmörad biff med klyftpotatis och mojosås!

 
En riktigt god hängmörad biff smakar bäst med enkla tillbehör som potatis, sallad och en god sås.
Kött från en gård i närområdet är att rekommendera, smakar mycket bättre än importerat.
 
2 port
 
2 skivor biff med kappa
Salt och peppar
 
2 bakpotatisar
Rökt paprikapulver
olivolja
smör
 
Mojosås
 
Sallad
 
Hur!
 
Låt köttet bli rumstempererat, salta och peppra, stek i lika delar olja och smör i het panna några minuter. Köttet är godast om det är rött eller rosa innuti.
Skär potatisen i klyftor och lägg i ugnsform ringla över lite olivolja, krydda med paprikapulver, salt och peppar, blanda ihop så att kryddorna fastnar runt om. Ställ in i ugnen 225 grader ca 20 minuter, rör runt någon gång under tiden.
Servera köttet med potatis, mojosås och en god sallad.
 

Kommentera inlägget här :