Grillad fläskfilé med ljummen potatissallad!

 
Äntligen har värmen börjat komma så att man kan grilla igen, årets första grillning blev på marinerad fläskfilé serverad med en kanongod ljummen potatissallad och barbequesås.
 
2 port
 
400 g fläskfilé
1 dl grillolja
 
200 g färsk potatis eller delikatesspotatis
6 körsbärstomater
1/2 röd lök
75 g fetaost
1 näve plocksallad
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
 
Skär fläskfilén i skivor och lägg i en skål med grilloljan och låt marinera några timmar i kylen.
 
Tvätta potatisen och dela i 4 bitar och koka mjuka. Dela tomaterna i halvor, strimla löken, skär osten i kuber och blanda ihop olivolja och vitlök. Låt potatisen ånga av ett par minuter häll på olivoljan och lägg i tomater ost och lök, rör om försiktigt, lägg på locket på kastrullen och låt stå under tiden som köttet grillas.
Vid servering rör i salladen och dra några varv med pepparkvarnen.

Kommentera inlägget här :