

Äntligen har värmen börjat komma så att man kan grilla igen, årets första grillning blev på marinerad fläskfilé serverad med en kanongod ljummen potatissallad och barbequesås.
2 port
400 g fläskfilé
1 dl grillolja
200 g färsk potatis eller delikatesspotatis
6 körsbärstomater
1/2 röd lök
75 g fetaost
1 näve plocksallad
2 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Skär fläskfilén i skivor och lägg i en skål med grilloljan och låt marinera några timmar i kylen.
Tvätta potatisen och dela i 4 bitar och koka mjuka. Dela tomaterna i halvor, strimla löken, skär osten i kuber och blanda ihop olivolja och vitlök. Låt potatisen ånga av ett par minuter häll på olivoljan och lägg i tomater ost och lök, rör om försiktigt, lägg på locket på kastrullen och låt stå under tiden som köttet grillas.
Vid servering rör i salladen och dra några varv med pepparkvarnen.