Grillad chorizo med tryffelstuvad blomkål och vitlökschampinjoner!

 
Körv e gött!!
Stuvad blomkål med tryffelsmak och vitlöksgratinerade champinjoner är kanongott till grillad korv, liksom grovkornig dijonsenap och het salsa eller chilisås istället för ketchup.
Skär lite snygga snitt i korvarna så spricker dom inte.
 
2 port
 
4 st goda korvar, gärna olika sorter
 
6 st champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta hackad
1 krm sambal oelek
 
1 litet blomkålshuvud
2 msk smör
2 msk mjöl
1,5 - 2 dl mjölk
salt, svartpeppar och cayennepeppar
Tryffeloja
 
Tillbehör, saltgurka, senap och chilisås.
 
Hur!
 
Blanda ihop smör, vitlök och sambal oelek. Ta bort fötterna på svampen och fyll dom med vitlökssmöret, gratinera i 225 grader 10 minuter.
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter, koka i lättsaltat vatten 5 minuter.
Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölken till lagom konsistens, lägg i blomkålen och låt koka några minuter på svag värme. Smaka av merd kryddorna, vid servering smaksätt med tryffelolja.
Grilla eller stek korven och servera med champinjoner, blomkål och tillbehör!

Kommentera inlägget här :