
En riktigt god mustig köttsoppa som är enkel att göra men blir godare av att stå å puttra på svag värme någon timme. Servera ett gott bröd och ost till.
2 port
200 g grytbitar av nötkött
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 l tomatjos
1,5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 krm cayennepeppar
1 tsk rökt paprikapulver
1 potatis
1 morot
Hur!
Skär köttet i sockerbits stora bitar och bryn runt om i olivolja. Hacka löken och stek glansig i olivolja i en gryta, lägg i köttet, tomatjos, vatten, buljongtärning, cayennepeppar och paprikapulver. Låt soppan koka på svag värme 45 minuter. Skär potatis och morot i små tärningar och lägg i grytan, låt koka ytterligare 15 - 20 minuter tills de mjuknat, smaka av med salt och peppar.