
Falafel är enkelt att göra och kan smaksättas efter tycke och smak, här med vitlök, chili och sesamfrön.
Pröva först med att steka en för att se om konsistensen är ok, om den är för lös så tillsätt lite mer mjöl.
Servera dom nystekta med en god sallad.
4 port
1 burk kikärtor
1 ägg
2 msk mjöl
2 vitlöksklyftor pressade
1 tsk spiskummin
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
1 msk sesamolja
Ströbröd och sesamfrön
1 dl olivolja
Hur!
Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Kör kikärtor, ägg, mjöl vitlök, spiskummin, ingefära, salt och sesamolja i en mixer till en slät massa. Blanda ihop ströbröd och sesamfrön på en tallrik, forma små bollar eller kakor av smeten, panera med ströbrödet och stek i olja tills de får fin färg.