Körv e gött!!
Stuvad blomkål med tryffelsmak och vitlöksgratinerade champinjoner är kanongott till grillad korv, liksom grovkornig dijonsenap och het salsa eller chilisås istället för ketchup.
Skär lite snygga snitt i korvarna så spricker dom inte.
2 port
4 st goda korvar, gärna olika sorter
6 st champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta hackad
1 krm sambal oelek
1 litet blomkålshuvud
2 msk smör
2 msk mjöl
1,5 - 2 dl mjölk
salt, svartpeppar och cayennepeppar
Tryffeloja
Tillbehör, saltgurka, senap och chilisås.
Hur!
Blanda ihop smör, vitlök och sambal oelek. Ta bort fötterna på svampen och fyll dom med vitlökssmöret, gratinera i 225 grader 10 minuter.
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter, koka i lättsaltat vatten 5 minuter.
Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull, späd med mjölken till lagom konsistens, lägg i blomkålen och låt koka några minuter på svag värme. Smaka av merd kryddorna, vid servering smaksätt med tryffelolja.
Grilla eller stek korven och servera med champinjoner, blomkål och tillbehör!