Pankopanerad makrill med chili, ingefära och vitlök

 
En suveränt god förrätt med lite sting, godast blir det med lite mindre storlek på makrillen!
 
4 port
 
4 st små makrillar eller 2 stora
1 - 2 dl panko (japanskt ströbröd)
2 st chilifrukter
3 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
olivolja
4 skivor bröd, gärna grovt
Blandad sallad
Chili aioli
 
Hur!
 
Filéa makrillen, vänd den i panko och stek på medelastark värme.
Strimla chili, ingefära och 2 av vitlöksklyftorna, fräs några minuter i olja.
Pressa 1 vitlöksklyfta och fördela på brödskivorna, ringla över lite olja och stek till gyllenbrun färg.
Lägg upp bröd fisk och chiliblandningen tillsammans med en god sallad på tallrikar, servera aioli till.
 

Kommentera inlägget här :