Oxytterfilé med ugnsstekta grönsaker och chevre!

 
 
En bra rätt att bjuda på, ser lite avancerad ut men busenkel att göra.
 
4 port
 
600 - 800 g oxytterfilé eller oxfilé
4 -6 potatisar
4 - 6 rödbetor
1/2 zucchini
300 g chevre (gärna den mindre sorten för finare skivor)
olivolja
salt och peppar
flytande honung (gärna med tryffelsmak)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
 
Skär köttet i 12 bitar, skär zucchinin i 8 ca 1/2 cm tjocka skivor, Skala potatis och rödbetor och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg zucchini, potatis och rödbetor på plåt (2 st) med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö på flingsalt och vrid några varv med pepparkvarnen, ställ in i 200 g varmluftsugn ca 30 minuter.
Finhacka vitlöken och lägg i en skål med olivolja.
Stek köttet, lägg upp på tallrikar, varva kött och zucchini lägg på lite vitlök. Varva potatis, rödbetor och skivor av chevre, ringla över lite honung.
Servera med en sallad och resten av vitlöken och naurligtvis ett gott rött vin.
 

Kommentera inlägget här :