Gratinerade musslor med vitlökssmör!

 
En enkel och god förrätt som går bra att ha på lut i frysen!
 
4 port
 
1 paket frysta blåmusslor
100 g smör, rumstempererat
1 - 2 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk sambal oelek
2 msk hackad persilja
salt och svartpeppar
Ett gott bröd
 
Hur!
 
Blanda ihop smör och kryddor med en gaffel, fördela musslorna på ugnsfasta tallrikar och lägg en klick smör på varje mussla, ställ in i ugnen på 225 grader i 5 - 10 minuter. Servera med ett gott bröd att doppa i smöret.
 
Tips!
 
När du ändå gör vitlökssmör så gör en ordentlig sats, lägg i plastfolie och forma till en rulle och frys in.
Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor.

Kommentera inlägget här :