Biff Wellington med tryffelmos!

 
Inbakad oxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås.
 
4 port
 
800 g oxfilé
1 paket färdig mördeg
1/2 paket bacon
250 g champinjoner
2 chalottenlök
Salt och peppar
1 ägg
 
Mandelpotatis
ca 2 dl mjölk
1/2 dl riven parmesanost
1 - 2 tsk tryffelolja
  
3 dl björnbär
2 msk råsocker
1 dl rött vin
2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
1 tsk smör
 
Hur!
Finhacka bacon, svamp och lök, lägg baconet i stekpanna och fräs några minuter, tillsätt svamp och lök, stek i 5 - 10 minuter tills vätskan i svampen är borta, ställ åt sidan att svalna. Putsa köttet, salta och peppra, stek runt om och låt svalna. Lägg mördegen på ett bakplåtspapper, bred ut svampblandningen men lämna några centimeter runt om, lägg på köttet och nyp ihop degen och skär bort ev överflödig deg. Vänd paketet så att skarven kommer nedåt, vispa ihop ägget och pensla degen, sätt in i ugnen 175 grader till 55 graders innertemperatur. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.
 
Koka potatisen, värm mjölken och blanda med potatis, ost och olja  till lagom konsistens, smaka av med salt och peppar.
 
 Lägg björnbär och socker i en nonstick kastrull och låt smälta under omrörning, tillsätt vin, fond och vinäger, låt koka i 15 minuter. Sila av bären, hit går bra att förbereda, vid servering hetta upp såsen och rör ner smöret.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Johanna / Delikatessboxen

Åh, jag älskar verkligen biff wellington!

Svar: Javisst är det gott!!
Lotta Sjögren

skriven

Kommentera inlägget här :