
Ugnsstekt kycklingfilé, enklare kan det inte bli och den stekta blomkålen brukar slinka ner utan problem, på både stora som små, även om de annars inte gillar blomkål.
4 port
4 st majskycklingfiléer
1 citron
1 dl tapenade
Salt och peppar
Olivolja
1 blomkålshuvud
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad timjan
Salt och peppar
olivolja
2,5 dl lättcréme fraich
1 - 2 tsk tryffelolja
Salt och svartpeppar
Hur!
Skär ett par snitt genom skinnet på kycklingfiléerna fördela tapenaden i skårorna och tryck in lite under skinnet, salta och peppra, skiva citronen och lägg citronskivorna på kycklingen. Ställ in i ugnen 200 grader 20 - 30 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Dela blomkålen i buketter och skär bara bort det grövsta av stammen, kör snabbt i matberedare tills det är finfördelat, finhacka chili och vitlök. Stek blomkålen med chili, vitlök och timjan i olja på medelvärme 15 - 20 minuter, smaka av med salt och peppar.
Blanda créme fraich, olja, salt och peppar, låt gärna stå och mogna i kylen nån timme eller tills nästa dag.