


De här spareribsen blir helt fantastiskt goda, något helt annat än färdiggrillade från affären.
De tillagas på låg värme under lång tid, men det är värt varenda minut, köttet blir så mört att det nästan faller av benen. Klyftpotatis och stekt spetskål med chili och vitlök passar suveränt till de mustiga ribsen.
2 port
Spareribs
1 kg tunna revben
Svartpeppar
Kryddpeppar
Paprikapulver
1/2 dl olja
1 msk liquid smoke
Glaze
1 dl chilisås
1 tsk sambal oelek
1 msk soja
2 msk balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 msk råsocker
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk riven ingefära
Spetskål
1/2 spetskål
1 röd chilipeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Sås
2,5 dl lättcréme fraich
2 msk glaze
1 msk dijonsenap
Hur!
Dela revbenen i 2 bitar, lägg köttet på ett stort ark ugnsfolie och gnid in med kryddorna, blanda oljan med liquid smoke och pensla runt om. Vik ihop fopliet till ett tätslutande paket på en plåt, ställ in i ugnen 140 grader i 3 timmar, ta ut och vänd köttet försiktikgt några gånger under tiden. Häll av spadet och pensla revbenen med glaze, ställ in i ugnen 200 grader i 20 minuter, pensla några gånger under tiden.
Rör ihop alla ingredienserna till glazen och låt stå minst 2 timmar.
Skär spetskålen i 2 cm breda skivor, skär chilipeppar och vitlök i skivor, stek i olja några minuter, spetskålen ska ha spänst kvar.
Blanda créme fraich, glaze och senap i en skål.