Nu närmar vi oss sommaren och studenttider! Att ta studenten är ett minne för livet och många är vi som vill bjuda på en studentuppvaktning med god mat men ändå kunna vara med och se när det är utspring på skolan!
Här kommer tips både på en buffé och hur planeringen runt den kan göra att det mesta är klart dagen innan.

Av egen erfarenhet så vet jag att de sista 2 veckorna innan den stora dagen är det fullspäckat schema så börja i god tid att planera hur ni vill att festen ska vara, antal gäster, fast klockslag eller öppet hus, om det ska vara sittande bord eller mingel, inne eller ute.
Bestäm er för om det ska vara porslin eller plast (det finns väldigt fina plasttallrikar och bestick att välja på).
Skriv ned vad det ska vara för mat och dryck.
Gör 2 st inhandlingslistor, en lista på sånt som går att köpa någon vecka innan och en lista på det som måste köpas dagen innan och samma dag. Det mesta kan man få med på den första listan.
Här kommer ett förslag på buffé
Kycklingspett, jättegoda, färdiga i olika smaker finns i frysdisken i paket om 50 st. Dom är tillagade och kan ätas som de är tas fram ur frysen på morgonen och kan stå framme för att tina.
Sallad, innehållande dinkel, quinoua, lätt torkade körsbärstomater, ruccolasallad, granatäpple och avocado.
Tomatsallad, körsbärstomater i olika färger, små mozarella-bollar, svarta oliver och basilika.
Sweetchilisås, blanda thai sweetchilisås med skivade jordgubbar.
Sashimi, laxsashimi med giri (inlagd ingefära) och soja.
Bröd, gärna några olika sorter och kanske något knäckebröd eller kex.
Ost, tex tallegio och gorgonzola.
Jordgubbar, ställ skålar med vaniljkesella, balsamvinäger och råsocker att doppa gubbarna i.
Macarons, i olika färger och smaker att servera till kaffet.
