
Flädersaft

Tortillas är alltid lika gott och går att variera i det oändliga, här är en god variant med kyckling!
4 port
1 förpackning soft tortillas medium size
600 gram kycklingfilé
1 röd lök
1 röd paprika
2 msk olivolja
Taco krydda eller fajita krydda (finns många sorter att välja på i kryddhyllan)
2 st avocado
2 st vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1/2 pressad lime
Salt
Sallad
Tomater
1/2 röd lök
1 påse tortilla chips (gärna med lite smak)
1 dl riven ost typ präst eller liknande
Grön stark jalapeño
Hur!
Skär kycklingen och paprikan i strimlor, skär löken i mindre klyftor, stek i olja tillsammans med kryddor, lägg i en uppvärmd skål.
Mosa avocadon och blanda i pressad vitlök, sambal oelek och lime, smaka av med salt.
Skär tomater i mindre bitar, skiva löken och blanda ihop med salladen.
Varva chips, ost och jalapeños i en ugnsfast skål, ställ in i ugen i 150 grader tills osten smält eller värm snabbt i micron.
Värm bröden enligt förpackningen, servera i skålar för var och en att göra sin egen tortilla!
En god sommarmiddag som äts kall vilket gör att den går utmärkt att förbereda för att tas fram när gästerna kommer. Kycklingen blir godast om den får marinera i 2 dagar i kylen.
10 personer
2 kg bröstfilé av majskyckling
1 dl olivolja
1 dl soja
2 msk sambal oelek
2 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 kg färskpotatis
1 knippe sparris
1 rödlök
1 påse ruccola
1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
5 dl crème fraiche
3 msk dijonsenap
1/2 tsk cayennepeppar
salt
1/2 dl finhackad färsk timjan
1 kg körsbärstomater
1 påse mozzarellabollar
några blad basilika
Hur!
Stek kycklingen i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter kontrollera att den är genomstekt, låt svalna.
Tvätta potatisen, dela sparrisen i 3 delar. Koka potatisen, låt svalna och skär den i 2 eller 4 delar. Koka sparrisen i 2 minuter skölj i kallt vatten, skiva rödlöken tunnt. Blanda ihop potatis, sparris, lök, olivolja och kryddor, rör om försiktigt. Hit går bra att förbereda.
Blanda ihop crème fraiche med senap och kryddor, ställ in i kylen någon timme.
Lägg tomater och mozzarella i en skål.
Skär kycklingen i bitar, blanda ner ruccola i potatissalladen och servera med sås, tomater och ett gott bröd, tex det goda brödet.